Razstave
 

  
6. april–julij 2022, Glasbena šola Koper
"V delih za otroke je vsaka laž razkrinkana."
Vladimir Lovec  pedagog

Avtorici: Marija Gombač in Vanja Gregorič
Razstavo je pripravila Glasbena šola Koper.Uvodna razstava je obiskovalca popeljala v Lovčevo leto. Dolgoletnega učitelja na Glasbeni šoli Koper Vladimirja Lovca je razgrnila v vlogi umirjenega in spoštljivega učenca, študenta ter profesorja, ki je mnogim učencem razkril skrivnostni svet glasbe in jih popeljal na ljubiteljske, pogosto pa tudi profesionalne glasbene poti.
   


1.–30. junij 2022, vhodna avla Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper
"Pred očmi sem imel samo ta cilj, da bi postal dirigent in skladatelj."
Vladimir Lovec
 skladatelj

Avtorici: Marija Gombač in Vanja Gregorič
Razstava je nastala v sodelovanju med Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper, Glasbeno šolo Koper, Zavodom lepih umetnosti in Mestno občino Koper.


Vladimir Lovec je s svojo dostojanstveno kreativnostjo ustvaril prenekatero glasbeno delo, ki je v glasbenih krogih uživalo veliko spoštovanja in pozitivnih kritik. To so bila dela, ki so jih izvajali najboljši slovenski ter tuji izvajalci na domačih odrih, mnoga pa so svojo izvedbo doživela tudi v tujini na pomembnih festivalih sodobne glasbe. Razstava je obiskovalca popeljala skozi dinamično dogajanje nastajanja nove glasbe, ko še ni bilo sodobne tehnologije in se je skladatelj lahko zanesel le na svoj svinčnik, notno črtovje in občutljiv sluh. 
 


6. september–november 2022, Galerija Pokrajinskega muzeja Koper
"Umetnost mora biti iskrena, poštena, neposredna in lepa."
Vladimir Lovec  vsestranski kulturnik

Avtorici: Marija Gombač in Vanja Gregorič
Razstava je nastala v sodelovanju med Pokrajinskim muzejem Koper, Glasbeno šolo Koper, Zavodom lepih umetnosti, JSKD OI Koper in Mestno občino Koper.


Osrednja razstava o Vladimirju Lovcu je obiskovalcu predstavila skladateljevo življenje v celoti, v kar se da širokem spektru. Zaobjela ga je kot človeka s strastmi, kot učitelja z ljubeznijo in predanostjo do učencev in glasbe, kot umetnika, skromnega pa vendar visoko cenjenega, kot iskrenega publicista z mehkobo, kot spoštljivega prijatelja ... 

 
VLlogo


Vprašajte več in se vključite v praznovanje:
info@he-art.si   /   +386 (0)41 449 083   /   FacebookGŠ Koper      HeArt      DPG Koper      Mok

GLASBENA ŠOLA KOPER / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.KING