Razstave

Tri razstave o Vladimirju Lovcu nastajajo v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper, Zavodom lepih umetnosti, Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper, Pokrajinskim muzejem Koper ter Društvom slovenskih skladateljev, Pokrajinskim arhivom Koper, Narodno in univerzitetno knjižnico Ljubljana, RTV Slovenija in družino Vladimirja Lovca, od koder prihaja razstavljeno gradivo.
 

  
6. april–julij 2022, Glasbena šola Koper

"V delih za otroke je vsaka laž razkrinkana."
Vladimir Lovec  pedagog


 Avtorici: Marija Gombač in Vanja Gregorič
Otvoritev razstave: 6. april 2022 ob 19.00

Uvodna razstava obiskovalca popelje v Lovčevo leto. Dolgoletnega učitelja na Glasbeni šoli Koper Vladimirja Lovca se spominja v vlogi umirjenega in spoštljivega učenca, študenta ter profesorja, ki je mnogim učencem razkril skrivnostni svet glasbe in jih popeljal na ljubiteljske, pogosto pa tudi profesionalne glasbene poti.

Razstavo je pripravila Glasbena šola Koper.
   


1.–30. junij 2022, vhodna avla Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper

"Pred očmi sem imel samo ta cilj, da bi postal dirigent in skladatelj."
Vladimir Lovec
 skladatelj


Avtorici: Marija Gombač in Vanja Gregorič
Otvoritev razstave: 1. junij 2022 ob 19.00

Vladimir Lovec je s svojo dostojanstveno kreativnostjo ustvaril prenekatero glasbeno delo, ki je v glasbenih krogih uživalo veliko spoštovanja in pozitivnih kritik. To so bila dela, ki so jih izvajali najboljši slovenski ter tuji izvajalci na domačih odrih, mnoga pa so svojo izvedbo doživela tudi v tujini na pomembnih festivalih sodobne glasbe. Razstava obiskovalca popelje skozi dinamično dogajanje nastajanja nove glasbe, ko še ni bilo sodobne tehnologije in se je skladatelj lahko zanesel le na svoj svinčnik, notno črtovje in občutljiv sluh.

Razstava je nastala v sodelovanju med Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper, Glasbeno šolo Koper, Zavodom lepih umetnosti in Mestno občino Koper.

 


6. september–november 2022, Galerija Pokrajinskega muzeja Koper

"Umetnost mora biti iskrena, poštena, neposredna in lepa."
Vladimir Lovec  vsestranski kulturnik


Avtorici: Marija Gombač in Vanja Gregorič
Predstavitev razstave: 6. september 2022 ob 18.00Osrednja razstava o Vladimirju Lovcu obiskovalcu predstavlja skladateljevo življenje v celoti. O njem je bilo do sedaj malo zapisanega in je v tem trenutku precejšnja neznanka. Zato ga razstava skuša predstaviti v kar se da širokem spektru. Zaobjame ga kot človeka s strastmi, kot učitelja z ljubeznijo in predanostjo do učencev in glasbe, kot umetnika, skromnega pa vendar visoko cenjenega, kot iskrenega publicista z mehkobo, kot spoštljivega prijatelja ... Kaj vse še ponuja, pa naj obiskovalec razišče sam. Domišljavo bi bilo napovedovati, kaj vse lahko na razstavi še odkrijemo.

Razstava je nastala v sodelovanju med Pokrajinskim muzejem Koper, Glasbeno šolo Koper, Zavodom lepih umetnosti, JSKD OI Koper in Mestno občino Koper.

 
VLlogo


Vprašajte več in se vključite v praznovanje:
info@he-art.si   /   +386 (0)41 449 083   /   FacebookGŠ Koper      HeArt      DPG Koper      Mok

GLASBENA ŠOLA KOPER / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.KING